Den sibiriska katten

Den Sibiriska katten är en tjockpälsad ras som sägs härstamma från de tamkatter som nomader och jägare i Sibirien höll sig med under 1700-talet. Kattrasen utvecklade en tjock päls och blev duktiga jägare av det hårda klimatet, samtidigt som generna hölls starka och friska genom att bara de starkaste kunde frodas under de bistra förhållanden. Den planerade aveln av sibirisk katt påbörjades i St. Petersburg 1987.

sibirisk katt finAtt äga en sibirisk katt

En sibirisk katt bör ha en tjock, vattenavstötande päls och en kraftig benstomme. Rasen kan ha olika färger och är stor i storleken. Den sibiriska katten är allergivänlig och pratsam och kommer ofta överens med barn. Kom ihåg att köpa katt från en seriös uppfödare och se till att kattungen följer rasstandarden. Se upp med dålig avel! Hittar du en bra uppfödare kommer du att ha en underbar familjekatt som är frisk och stark till naturen.

Föreningen sällskapet Sibirisk katt

Är du intresserad av att köpa katt så finns det en förening som tillhandahåller all information du kan tänka dig. Där kan du söka upp uppfödare över hela Sverige, läsa på om rasen, se olika utställningar, fördjupa dig i specifika områden och mycket mer. Den ideella föreningen som bildades 2002 verkar för att väcka intresset för rasen och för att främja en sund avel bland annat.

Upptäck den sibiriska katten.

Den sibiriska katten är en väldigt fin och allergivänlig ras som ökat i popularitet i de svenska hemmen. Du hittar all information gällande kattrasens historia, avel, uppfödare och mer på föreningens hemsida inför ditt framtida köp. Du får också kontakt med fler kattägare. Detta är en kattras som levt med oss i århundraden och som från början levde i Sibirien, vilket även hörs på namnet.