Fakta om katter

Katter har fångat människors hjärtan i hundratals år och slutar aldrig att fascinera och roa oss med sina påhitt. Då katten är ett omåttligt populärt djur, som många väljer att ha som husdjur, kan det vara både nyttigt och roligt att veta lite mer om detta mytomspunna och spinnande djur.

Vad spinnandet betyder

En spinnande katt är oftast detsamma som en nöjd katt. En kattfakta man dock inte alltid har koll på är dock att katter även använder sig av spinnandet för att lugna sig själva om de är nervösa eller oroliga i stressande situationer, som vid veterinärbesök eller bilturer. Så försök uppmärksamma de olika sätten din katt spinner på!

Att ha katt trots kattallergi

Som kattälskare kan livet kanske te sig grått och meningslöst om det en dag skulle visa sig att du själv eller någon i din närhet är allergisk mot katter. Något som kan vara bra att veta då är att det faktiskt finns vissa kattraser som är ”allergivänliga” och som innebär mindre risk för symptom som kliande ögon och näsa. Ett exempel på en sådan ras är den sibiriska katten.

Katten är en unik vän

Alla katter är unika individer med olika egenskaper, så innan du skaffar en katt är det därför viktigt att du läser på och ser till att du hittar en katt som passar just dig och din livsstil. För att både du och katten ska bli lyckliga tillsammans är det viktigt att lära känna din katt och dess beteenden. En trygg och frisk katt är en vän som kommer vara dig kär en lång tid av ditt liv.