Fördelar med att ha katt

Det finns många fördelar med att ha en katt i hemmet och det har forskats fram att kattmänniskor har högre intelligens samt att de är mer öppensinniga och ogillar likformighet. Katter ger dig kärlek och härliga skratt samt kan faktiskt motverka depression. De är duktiga på att sköta sig själva och de väntar hemma på dig med glädje när du kommer innanför dörren.

Några hälsoeffekter av att äga en katt

Du kan räkna med ett lägre blodtryck om du är kattägare då din katt sänker ditt blodtryck och kattägare löper mindre risk att drabbas utav stroke, enligt studier. När du kelar med katter så frigörs hormonet oxytocin – ett må bra hormon, som minskar dina stressnivåer och motverkar oro. Kattägare har också mindre risk att drabbas av depression och experterna har märkt en sådan stor effekt så att de vill skriva ut katter på recept!

Ett självständigt sällskapsdjur

Katter är perfekta som sällskapsdjur samtidigt som de är högst självständiga. Katter klarar sig ofta längre utan sällskap än till exempel hundar, men för den sakens skull trivs de inte ensamma. De vill bli omhändertagna och få den kärlek de förtjänar, precis som vem som helst. Oavsett om du bor på landet eller i stan passar en katt som ett husdjur.

Ett djur som får dig att må bra

Att äga en katt kan alltså få dig att må bättre, få sällskap samt sänka ditt blodtryck och stressnivåer. Tänk dock på att skaffa katt innebär ett stort ansvar, samt ett långt personligt åtagande. En frisk katt lever oftast över 10 år, så tänk på detta innan du hämtar hem din katt då ni kommer att ha sällskap av varandra länge!