Katt ihop med hund

Katter och hundar brukar ofta beskrivas som fiender, men är det verkligen så? Faktum är att det helt och hållet beror på katt- och hundras, deras respektive erfarenheter med andra djur samt deras personligheter. Här får du några råd som du kan fundera på innan du sammanför en hund och en katt.

kattt hundKan hund och katt trivas tillsammans?

Det finns inget exakt svar på om en hund och en katt trivs tillsammans. Precis som bland oss människor har djur sina egna egenskaper, vilket kan vara bra att börja med att analysera. Vidare beror det också på om hunden eller katten har någon tidigare erfarenhet av att umgås med andra djur? Para aldrig ihop två djur utan att fundera på sådana saker först.

Testa innan du bestämmer dig

Om du vill att en hund och en katt ska kunna bo tillsammans utan att bråk och annat uppstår är det bästa tipset att prova. Se till att börja med att ha dem under samma tak under en lite kortare period så de lär känna varandra lite, och kom ihåg att inte lämna dem ensamma. Håll koll på dem hela tiden i början.

Vänner för livet

Att hundar och katter aldrig passar bra ihop är en myt. Det finns många exempel på hundar och katter som har blivit vänner för livet. Med det sagt är det inte säkert att alla hundar och katter kommer överens. Innan du parar ihop dem med varandra bör du fundera en extra gång, och i början bör du hålla koll på dem hela tiden.