Kattgodis

Hussar och mattar älskar att skämma bort sina katter med godis och tillgivenhet. Det sistnämnda kan man aldrig ge för mycket av, men med godis är det en annan sak. Det är inte alls ovanligt att katter utvecklar viktproblem, och när det gäller kattgodis är tumregeln densamma som för oss människor, nämligen att göra allt med måtta.

tjock kattGodiset ska inte vara sött

Som alla kattägare vet så tycker deras husdjur mycket bättre om att jaga en levande mus som den sedan äter upp än att tugga i sig en seg råtta. Orsaken är enkel – katter kan inte känna smaken av sött. Det gör det också enklare att välja när du ska köpa kattgodis. Välj inte bara det som ser gott ut och det som är billigt, utan utgå från kattens smak och inte din egen.

Katter och människor har inte samma smak

Valmöjligheterna är oändliga när du ska köpa kattgodis. Välj mellan allt möjligt från kattmynta till tuggisar av vildsvin. Kyckling och lever är väl kanske inte det första vi tänker på när vi väljer godis till oss själva, men en katt tycker det är bland det läckraste som finns. Många av sorterna är också inte bara bra för katten näringsmässigt, utan är dessutom bra för kattens tänder.

Kattgodis är nyttigt för katten

Alla behöver något lite extra ibland för att muntra upp sig. Så även din katt. Vare sig du vill ge den något som belöning eller extra kosttillskott så finns det mycket att välja bland. Välj ett nyttigt godis med innehåll av kött eller fisk, eller något med kattmynta som ger katten en roligare upplevelse. Men kom ihåg att dela ut godiset med måtta så inte katten får ett viktproblem.