Kattpensionat

Såklart din katt ska ha det lyxigt när du åker på semester. Varför inte låta katten ta in på hotell? Sverige har ett antal kattpensionat där du kan lämna ifrån dig din vän. Kattpensionat passar såväl innekatter som utekatter och där får de en bra tillvaro med regelbunden mat och både sällskap och omvårdnad.

Ta med eller lämna katten på pensionat?

kattpensionatOm du ska åka utomlands kan du välja att ta med din katt, förutsatt att den är chipmärkt och följer reglerna om införsel i ett specifikt land. Många väljer dock att lämna katten hemma eller på pensionat när de åker på semester. Innan du bestämmer dig bör du till exempel fundera på aspekter så som priser för kattpensionat och hur länge du ska vara borta. Kanske har du en vän som kan vakta katten i din bostad under tiden?

Skulle din katt trivas på ett kattpensionat?

Precis som människor är alla katter olika. Katter är ofta måna om sina revir, i synnerhet om de är utekatter, vilket kan göra att vissa inte trivs att bli flyttade på till en ny miljö under din semester. Hur är det med just din katt i den frågan?Blir din katte orolig av nya miljöer? Ett tips kan vara att använda dig av en feromonprodukt, som kan göra att katten känner sig lugnare i den nya miljön.

Kattpensionat – bra lösning för vissa

På ett kattpensionat får din katt en bra tillvaro under tiden du är borta på till exempel semester. Här är personalen van vid att ta hand om olika sorters katter. Innan det är dags för din resa är det bra att besöka pensionatet och prata med personerna som arbetar där. Ju mer de vet om din katts behov, ju tryggare både för dig och för din katt blir semestern.