Vilka är katt och vilka är hundmänniskor?

Finns det skillnader mellan kattmänniskor och hundmänniskor? Enligt en forskningsstudie så ska där finnas skillnader i personligheten, mellan människor som väljer en hund och den som väljer en katt, som husdjur. Intressant forskning, som vi skriver lite mer om här. Men det finns de som väljer att ha både hund och katt.

Olika husdjur för olika personlighetsdrag

Kan det vara så att man väljer sitt husdjur efter att den är likadan som en själv i personligheten? Enligt en forskningsstudie är det skillnad på hundpersoner och kattpersoner. Helt klart är ju att hunden blir överlycklig när matte eller husse kommer hem och alltid vill vara i närheten av honom eller henne. Medan katten oftast bara vill ha mat och är passionerad och sällskaplig när den själv känner för det.

En självständig kattperson

Enligt forskningsstudien är kattpersoner självständiga och oberoende, precis som sitt favorithusdjur. Kattmänniskan gillar att ägna sig åt ensamhobbies som läsning, har en högre utbildningsnivå och sarkastisk humor. Den är också känsligare och mer introvert, till skillnad mot hundpersonen, som är mer sällskapssjuk och extrovert. Det sägs ju att hunden är människans bästa vän. Och katten väljer ju själv sin bästis, så kanske ligger det något i det?

Vilket husdjur ska du välja?

katt och hund

Enligt denna forskningsstudie så bör man kanske välja sitt husdjur utefter sin egen personlighet, för då passar man bäst ihop. En katt kommer och går som den själv vill, så oberoendet och självständigheten är ju tydlig. Den klarar sig bra längre tid utan sällskap, mot vad en hund gör. Katten anser sig för fin för att gå till alla och en var, den väljer själv sitt sällskap. Har ni varit med om att någon kallat och lockat på en katt, bara för att den ska vända ryggen till och gå till nån annan, sarkastisk? En sällskapssjuk hund däremot, är tacksam bara någon vill klappa och kela med den. En katt ligger gärna för sig själv och studerar människorna, alltså introvert. Medan en extrovert hund kastar sig in i något för att i nästa sekund få på nosen. Så enligt denna studien, är man social och pratglad, livlig och har stort behov av att vara utomhus och är sällskapssjuk, då ska man välja en hund. Är man en människa som trivs bra i eget sällskap, man gillar att läsa eller pyssla för sig själv, är oberoende och självständig och har sarkastisk humor, då ska man välja en katt. Oavsett så är en hund eller katt ett helt underbart sällskap, som förgyller ens liv som man har mycket trevligt ihop med. Och vissa väljer ju att ha sällskap av båda djuren, då kan man ställa sig frågan om man är schizofren eller ibland är på ena och ibland på andra sättet. Dessa olikheter går alldeles fantastiskt bra ihop ibland, för hund och katt kan trivas utmärkt med varann.